top of page

Športna ABECEDA

Program šolskega leta - VRTEC

Vadba, ki temelji na razvoju osnovnih motoričnih sposobnosti in na gibalnih spretnostih ter je prilagojena posameznim starostnim stopnjam in predznanju. K vadbi se lahko vpišejo predšolski otroci od 3 leta naprej in šolski otroci prve triade. Telovadimo 1x tedensko eno šolsko uro. Otroci dobijo vadbeni kartonček v katerega prejmejo za vsako osvojeno panogo novo štampiljko!

IMG-9b1f7e79180df06885acbcb125353c11-V.jpg
IMG-864ac37bb1440bd2a58e6392a0207f66-V.jpg
0cc2a9c1-c71d-4616-919c-bcb550288d34.JPG

Kaj delamo na vadbi?

Zakaj vpisati otroka na vadbo?

Kaj potrebujejo otroci na vadbi?

Otroci pri športni abecedi spoznajo različne tekalne igre, lovljenja, poligone, ki vključujejo premagovanje določenih ovir, igre z žogo, igre z loparji, gimnastiko, ples, plezanje, atletiko in borilne športe. Naš cilj je otrokom približati šport v igrivem vzdušju, vzpostaviti zdravo mero tekmovalnosti, naučiti se premagovati izzive in strahove, razvijati občutke zadovoljstva ob obvladovanju telesa, spodbujati medsebojne odnose in športno obnašanje.

Otroke pod vodstvom izkušenih vaditeljev seznanimo z najrazličnejšimi športi. Preko igre jim na zabaven način skušamo priljubiti šport kot način življenja. Pri tej starosti morajo otroci spoznati motorično širino in poskusiti najrazličnejše športe, saj je njihova dojemljivost in sprejemanje vplivov okolja največja. Prav tako otrok razvija svojo socialno plat, sodelovanje in sprejemanje drugih otrok ter dokazovanje sebe v družbi.

Zaželjena so udobna športna oblačila (trenirka, pajkice, kratke hlače, kratka majica) in športna obutev (copati z nedrsečim podplatom ali superge), gumica za dolge lase in steklenička z vodo.

Otroci lahko telovadijo v copatih, ki jih nosijo v vrtcu. V poletnih mesecih pravi čas obvestimo starše, če bo vadba potekala zunaj telovadnice.

Kje in kdaj?

VRTEC
Slo. Konjice
PREVRAT

Četrtek
Prva skupina: 14h - 15h
Druga skupina: 15h - 16h

VRTEC
Tepanje

Sreda
Prva skupina: 15h - 16h

VRTEC
Vojnik

Ponedeljek
Prva skupina: 14h - 15h
Druga skupina: 15h - 16h

VRTEC
Loče

Ponedeljek
Prva skupina: 14h - 15h
Druga skupina: 15h - 16h

CENIK

Športna abeceda

Za otroke od 3. leta naprej in za otroke prve šolske triade

✅ Osnove gibanja, gimnastika, atletika, igre z žogo, borilni športi, ples...
✅ Izkušen učitelj vadbe / animator
✅ Vadbeni kartonček
✅ Spominska majica
✅ Diploma

30€/mesec

Cena z DDV

Prijavnica za športno abecedo
Izberite vrtec

Uspešno ste prijavili svojega otroka na športno abecedo. Hvala.

bottom of page