top of page

Tečaj plavanja

Program za otroke, ki si želijo plavat

Dobrodošli v čarobnem svetu plavanja, kjer se otroci lahko potopijo v veselje vode in se naučijo plavati s pravim užitkom! Pri nas verjamemo, da je plavanje ključna veščina, ki ne le krepi otrokovo samozavest, ampak tudi spodbuja zdrav način življenja. Z veseljem vabimo vse male radovedneže, ki si želijo osvojiti vodne globine, da se nam pridružijo na plavalnem tečaju, kjer bomo skupaj odkrivali skrivnosti varnega in zabavnega plavanja. S strokovno usposobljenimi in ljubečimi inštruktorji bomo ustvarili prijetno okolje, kjer se bodo otroci sprostili, se zabavali in pridobili ključne veščine plavanja. Skupaj bomo gradili temelje za celo življenje ljubezni do vode in varnega uživanja v njej. Pridružite se nam na poti odkrivanja radosti plavanja!

Plavalni tečaji potekajo v Termah Zreče in na bazenu Slovenske Konjice v mesecu maju, juniju, juliju in avgustu. Do sedaj je veljalo, da plavamo od ponedeljka do petka po 2. uri na dan. Starši pripeljete otroke na recepcijo bazena, kjer jih prevzamejo strokovno usposobljeni učitelji, ki delajo z njimi na bazenu.

Otroke bomo na skozi igro prilagodili na vodo in jih seznanili z osnovami plavalnih tehnik. Tisti, ki že poznajo osnove plavanja se bodo učili različnih plavalnih tehnik, plavanja pod vodo, skokov v vodo… Glede na starost in predznanje bodo otroci razdeljeni v skupine. Na tak način bomo zagotovili kvalitetno in varno učenje plavanja.

Kaj potrebujejo
otroci za na bazen?

Otroci naj imajo s sabo kopalke in brisačo, lahko tudi kopalni plašč (če ga imajo) – če je gor še etiketa, najbolje, da podpišete. Potrebujejo še milo za tuširanje, stekleničko z vodo in vrečko za mokro brisačo. Lahko imajo tudi natikače, a niso nujni. Dekleta naj imajo spete lase, čopi ali kita, da nas ne bodo motili pri čofotanju

Koliko otrok
plava v skupini?

Skupine se oblikujejo glede na znanje in starost otrok. Začetniške skupine so manjše, do pet otrok na enega učitelja. Pri predšolskih otrocih tudi manj.

Zakaj se otroci igrajo v "čofotalniku"?

Pri otrocih je pomembno sprejemanje športa in novih znanj na njim zanimiv način, zato veliko dela poteka tudi v nizkem bazenu, kjer se preko iger navajamo na novo okolje, potapljanje glave, škropljenje, drsenje na vodi in sodelovanje z drugimi v skupini.

Kaj pa hoja
na stranišče?

Pred plavanjem gre vedno cela skupina na stranišče, prav tako med kratkim vmesnim odmorom. V kolikor mora otrok vmes na stranišče, odpelje učitelj celo skupino ali po dogovoru z ostalimi učitelji.

Kako je s
preoblačenjem otrok?

Na začetku tečaja pomagamo otroke preobleči v kopalke in vzeti nujne stvari za bazen. Po končanem tečaju jim pomagamo pri tuširanju in sušenju.

Ali otrok v enem
tednu splava?

Otrokov napredek je individualiziran, odvisen od motorične dojemljivosti in starosti otrok. Vsak otrok pa napreduje glede na svoje začetno stanje.

CENIK

ŠOLA PLAVANJA

10 šolskih ur

✅ 5x 2 uri tečaja
✅ Izkušen učitelj plavanja / animator
✅ Spominska majica
✅ Diploma
✅ Karta za plavanje je vključena v tečaj
✅ Omejeno število 20 otrok

120€

Cena je z DDV

Prijavnica za plavalni tečaj Alpske šole
Ali je otrok še plavalec?
Termin na katerega se prijavljate?

Uspešno ste prijavili svojega otroka na plavalni tečaj. Hvala.

bottom of page