top of page

Tečaj rolanja

Program za otroke, ki si želijo rolat

Dobrodošli v svet adrenalina, zabave in spretnosti na koleščkih! Če vaši otroci sanjajo o elegantnih zavojih, vznemirljivih trikih in občutku svobode na koleščkih, potem je naš tečaj rolanja prava izbira! Vabimo vse male navdušence, ki si želijo osvojiti veščine rolanja, da se nam pridružijo na pustolovščini na koleščkih. Z izkušenimi in strastnimi inštruktorji bodo otroci korak za korakom odkrivali osnove rolanja, izboljševali ravnotežje ter razvijali koordinacijo in spretnosti. Skozi zabavne vaje in igrive izzive bomo gradili trdne temelje za varno in samozavestno rolanje. Pridružite se nam, da skupaj ustvarimo nepozabno izkušnjo, polno smeha, gibanja in novih prijateljstev na koleščkih!

Tečaji rolanja potekajo v mesecu maju in juniju od ponedeljka do petka po 2 šolski uri na dan.

 

Otroke bomo skozi igro naučili samostojnega in predvsem varnega rolanja. Začetni tečaj zajema spoznavanje in prilagajanje na opremo, padce in vstajanja, hoja po travi, hoja in vožnja po asfaltu, zaustavljanje na zavoro, vožnja med stožci, limonce … Otroci, ki že poznajo osnove rolanja se bodo učili različnih spretnosti na rolerjih: vožnja vzvratno, vožnja po eni nogi, osmice in limonce, zavijanje s prestopanjem. Glede na starost in predznanje bodo otroci razdeljeni v manjše homogene skupine. Na tak način bomo zagotovili kvalitetno, predvsem pa varno učenje vaših otrok.

Kaj potrebujejo
otroci za na tečaj?

Otroci naj imajo s sabo čelado, ščitnike za komolce in zapestja, rolerje in plastenko s pijačo.

 

Če otrok opreme nima, je na voljo izposoja opreme (čelada, ščitniki in rolerji) – cena je 10 EUR za cel teden.

Kaj obleči na
tečaj rolanja?

Otrokom je na rolanju velikokrat vroče, zato so lahko (glede na vreme) v kratkih hlačah in rokavih. Padcem najbolj izpostavljene dele imamo zaščitene s ščitniki. Priporočljivo je doma poskusiti obleči ščitnike, ker nekatere otroke »ribajo«. V takem primeru imajo lahko tanke dolge hlače in majice.

Kako je s prisotnostjo staršev na tečaju?

Starši lahko pogledate kako gre vašemu otroku na tečaju, koliko se je naučil in kako se odraža v skupini. Je pa priporočljivo, da to ne traja cel tečaj in vsak dan. Otroci se v večini drugače obnašajo do učiteljev kot do staršev, prav tako jim pozornost pade na vas, namesto na učitelja.

Kako je s straniščem?

Starše prosimo, da poskrbite za to pred tečajem. V kolikor je nujno med tečajem uporabimo naravna stranišča ali bližnje šole/vrtce.

Prijavnica za tečaj rolanja z Alpsko šolo
Izberite tečaj

Uspešno ste prijavili svojega otroka na tečaj rolanja. Hvala.

bottom of page